Bästa prylarna för padelfantasten

I tidigare inlägg har vi berättat lite kort om den nya sporten padel som de senaste åren blivit allt mer populär i Sverige, men också i resten av världen. Eftersom att padel är en numera etablerad sport med många utövare finns det en hel del prylar som är framtagna för att du ska ta ditt padelspelande till nästa nivå. I det här inlägget kommer du därför att få några tips på prylar som är framtagna för att underlätta ditt spelande och för att du ska utvecklas ännu mer inom sporten.

Padelracket

När du börjar att spela padel har du möjlighet att låna ett racket på plats. Men för att du ska utvecklas inom sporten och ta ditt spelande till nästa nivå kan det vara en bra idé att köpa ett eget padelracket. Det finns många olika sorters padelrackets att välja bland som har olika egenskaper och funktioner. Om du är osäker på vilken du ska välja kan du göra ett padelracket test där du svarar på frågor i en enkät. Några av frågorna kan exempelvis vara vilken form du föredrar eller hur du vill att ditt rackets yta ska vara. När du har svarat färdigt på frågorna får du fram ett resultat som visar vilket som är det mest ultimata padelracket för dig. Förutom att du kan göra test online kan du också besöka din närmsta butik som säljer sportprylar för att känna på de rackets de har där. När du köper ett racket eller andra produkter i butik har du möjlighet att rådfråga personalen som är på plats kring vilket racket som skulle passa allra bäst för dig.

Boll

Något annat som kan vara värt att köpa hem är egna bollar. Fördelen med att ha sina egna padelbollar är att de inte slits lika mycket som de som finns att tillgå för alla som hyr en bana i en padelhall. En annan fördel är att bollar du köper kan ha olika egenskaper vilket exempelvis kan vara användbart när du vill avancera ditt spelande något. Du kan köpa padelbollar i engångsförpackningar. Men det kan vara väldigt smidigt att köpa padelbollar som kommer i flerförpackningar. När du köper bollar i flerförpackningar har du alltid tillgång till en boll och du behöver inte vara orolig ifall du skulle tappa bort en boll eller ifall någon skulle gå sönder.

Vristband

Om du spelar så mycket padel att du börjat fått problem med dina vrister är det bra att det finns band du kan köpa som du har på dina vrister när du spelar padel för att underlätta.

Väska

För att du ska få plats med all din utrustning kan det vara smidigt att ha en väska där du kan packa ner dina saker och ta med till padelhallen. Du kan välja att köpa en vanlig sportväska. Men numera finns det också väskor som är särskilt designade för ett padelracket.

mh-purity-lite