Ishockeytävlingar

Ishockeytävlingarna i Sverige är uppdelade i en sorts serie. Den påminner mycket om fotbollsserien i det att lagen kan bli upp- eller nedflyttade en serie beroende på hur bra de spelar, de högre elitserierna kan dock ha fler krav som klubbarna måste uppfylla för att få delta. De två högsta serierna är Hockeyallsvenskan och Svenska hockeyligan, eller SHL som den vanligtvis kallas. Dessa serier gäller dock endast för herrar, damerna har sin egna serie som också är uppdelad på ett liknande sätt.

Förutom de svenska tävlingarna finns det självklart ett antal internationella tävlingar. Ishockey spelas även i VM. Det allra första världsmästerskapet i ishockey spelades på 1920-talet och EM i hockey spelades också fram till 1990-talet. Sedan blev det en förändring där EM ingick i världsmästerskapet. Ishockeyn har dessutom varit en del av de olympiska spelen sedan 1920-talet vilket dessutom var en av anledningarna till att Sverige blev mer intresserad av sporten.

Det kan vara lite svårt att förstå hur sporten går till om man inte är ett stort fan av ishockey. På Wikipedia finns det dock mer information som förklarar mer om både sporten och hur de olika tävlingarna/turneringarna fungerar.

mh-purity-lite