Svenska hockeyspelare

Det finns flera välkända hockeyspelare som kommer från Sverige. Flera av dessa har dessutom blivit accepterade att spela med lag i andra länder vilket har gjort de kända över hela världen och inte endast i Sverige, några av dessa är Nicklas Lidström, Mats Sundin, Börje Samling och Erik Karlsson. Men en av de mest välkända är Peter Forsberg.

Peter Forsberg föddes 1973 i Domsjö, Örnsköldsviks kommun. Han är en svensk före detta professionell ishockeyspelare som många anser vara en av de bästa genom tiderna. Han började åka skridskor som 5-åring och strax därefter upptäckte han ishockeyn. Han gick på hockeygymnasium och debuterade för Modo Hockey:s A-lag som 16-åring. På början av 1990-talet valdes han av Philadelphia Flyers som nummer 6 i NHL-draft. Han fortsatte sin karriär inom hockeyn fram till 2011 då han avslutade sin karriär som spelare. Men trots det fortsätter han att jobba med sporten, han fortsatte nämligen att jobba inom Modo Hockeys organisation som biträdande General Manager.

Precis som de flesta ishockeyspelare har Forsberg spelat med en rad olika lag och klubbar. Det är inte ovanligt att spelare blir utbytta eller dragna till att spela i olika länder under sin karriär.

mh-purity-lite