Börja spela den nya innesporten padel

Det stora intresset för padel över hela Sverige har väl knappast undgått någon. Kändisar delar ständigt inlägg i sina sociala medier om hur de spelar padel och den övriga befolkningen hänger på. Padel kommer ursprungligen från Spanien och påminner i mångt och mycket om tennis. Några av skillnaderna är att du oftast spelar i par om två, att du spelar i en glasbur och att bollen kan ta i väggen. Det är en snabb sport och väldigt bra träning om du vill komma igång och röra på dig.

Vilken utrustning behöver jag?

De första gångerna behöver du knappast köpa någon utrustning utan kan hyra racket av den förening där du spelar. Om du sedan vill införskaffa ett bra padelracket hittar du många bra alternativ i varierande prisklasser. Ett bra padelracket ska ge dig bra kontroll över spelet och hjälpa dig hålla balansen. Det finns även racketar för barn om ni vill spela tillsammans med hela familjen. Tänk även på att padel är fartfyllt och spelas på ett relativt hårt underlag. Du kan behöva knäskydd om du vill undvika skador och har känsliga knän. I övrigt kan du spela med shorts och t-shirt.

Hur lär jag mig reglerna?

Om du spelar med någon som kan reglerna kan denne fungera som en personlig tränare och lära dig grunderna. Om ni alla är nya är det en god idé att läsa om reglerna på nätet innan ni ska spela. Du kan även titta på videor där andra spelar för att se hur det går till. I början räcker det att lära sig de viktigaste grunderna och reglerna. Vill du satsa seriöst på padel kan du sedan sätta dig in mer i sporten och de olika strategierna och spelsätten som finns. Det gäller alltså att skilja på seriöst spel och hobbyverksamhet.

mh-purity-lite